Je bekijkt nu Advocaat Chris Sent over passend onderwijs | De Hofbar

Advocaat Chris Sent over passend onderwijs | De Hofbar

Chris Sent, sprak in de uitzending van de Hofbar op 3 maart 2021 over passend onderwijs, of beter gezegd, wat als onderwijs nu niet bij het kind past?

Het idee dat er altijd een passend aanbod van onderwijs zou moeten zijn in de regio, wordt in de praktijk bij lange na niet waargemaakt. Het resultaat is vaak dat kinderen uitvallen van school, en in het ergste geval er een Veilig-Thuismeldingen wordt gedaan.
In de uitzending wordt een casus besproken van een uitzonderlijk hoogbegaafde minderjarige, een jonge Einstein, zeg maar. Dat er misschien niet altijd passend onderwijs is, is soms nog wel voorstelbaar, maar dat dit vervolgens resulteert in het dreigen met – en ook daadwerkelijk doen van een VeiligThuis-melding waarbij je als ouder wordt beschuldigd van kindermishandeling, is het andere uiterste. Dat laatste is helaas vaak wel de praktijk.